Zápis ze schůze

14.10.2012 10:52

Zápis

ze schůzky členů zahrádkářské osady

s výborem ZO ČZS

dne 15. září 2012

 

Přítomno 10 členů osady z 16 dílců dle presenční listiny, ostatní omluveni.

 

Program:1) Informace o činnosti osady

2) Informace výboru ZO

3) Problematika oplocení

 

Z programu:

 

  1. Předseda osady uvítal všechny přítomné a stručně informoval o činnosti osady za uplynulé období, tj.                                                                 a) o přeměření ploch jednotlivých dílců, které se zhruba shodují s geometrickým plánem. Některé dílce je ale nutné doměřit, proto bl                      zjednodušený náčrt dán opět do skříňky s požadavkem na přeměření od uživatelů dílců,

      b) o platbách a zálohách za vodu a elektřinu.

 

  1. Předseda ZO ČZS př. Peleška sdělil, že osadní řád byl schválen, bude dodán předsedovi osady k založení. Dále sdělil, že smlouva o zahrádkářské osadě z 28. 9. 1986, uzavřená mezi ČZS a Městským výborem Roztoky, platí. K územnímu plánu se uskuteční schůzka se zástupcem MÚ ing. Šefrem. Osada musí spadnout do ochranného pásma. Pro jednání byli navržení př. Peleška, Peltbauer, Přibyl, Hromádka a případně př. Radouš, aby byla zachována vzájemná zastupitelnost, pokud by se schůzky nemohl někdo zúčastnit (jednání by mělo proběhnout za minimální účasti 3 členů z navržených). Bylo doporučeno dát do novin Odraz informaci o osadě a o názoru na územní plán.

 

  1. Bylo rozhodnuto oplocení opravovat postupně, napřed zlámané sloupky a kde to bude možné, vyspravit pletivo. O údržbu vrchních vrat se bude starat př. Regnard, o druhá vrata a 2 díly vlevo se bude starat př. Hrubý, o díly vpravo př. Přibyl. Část dílů na dílci 01 (př. Pelzbauer) bylo svěřeno př. Hromádkovi. Rozhodnutí vzešlo z původního rozdělení udržovacích prací, jak byly určeny při založení osady.

 

  1. Na opravu oplocení bylo odhlasováno vybrat v tomto roce zálohu od každého dílce 1000,- Kč. 9 členů bylo pro, 1 se zdržel hlasování. Jiný návrh podán nebyl.

 

  1. Příští schůzka Osady bude dle potřeby, nejpozději začátkem dubna po vyúčtování služeb letošního roku a stanovení záloh na rok příští.

 

  1. Přítomní byli informováni, že schůze výboru ZO ČZS se bude konat 24.10.2012 a 12.12.2012

 

 

 

Zapsal: př. Radouš, př. Soukupová